Formule 1

Max Verstappen: "Blij dat Zandvoort zijn old-school karakter heeft behouden"

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2020 09:06 • Print artikel

Max Verstappen verzorgde eerder deze maand de officiële opening op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De Red Bull-coureur hoopt dit jaar met zijn RB16 over het duinencircuit te racen, maar het is na de afgelasting onzeker of de Dutch Grand Prix dit jaar verreden gaat worden. Pratend over alle verbouwingen is Verstappen zeer positief.

Zandvoort Max Verstappen


"Het ziet er heel gaaf uit, ze hebben een geweldige prestatie geleverd", zegt Verstappen in gesprek met het Engelse Autosport. "Met de V8 auto was het al leuk om hier te rijden en met de huidige F1-auto's zal dat alleen maar beter zijn."

De kritiek op Zandvoort was dat het te smal zou zijn en dat inhalen moeilijk zou worden. Verstappen is het daar niet mee eens. "Dat geldt ook voor Monaco en Suzuka. Dat zijn ook old-school circuits en ook niet erg wijd. Ik ben blij dat Zandvoort zijn old-school karakter heeft behouden."

"Dit is beter dan overal asfalt run-offs. Als je een foutje maakt, kun je daar makkelijk wijd, maar dat is in Zandvoort niet het geval. Ik hou daar wel van."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS