Formule 1

Max Verstappen bezorgde Red Bull 150ste podium: "Zal z'n zelfvertrouwen goed doen"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 15 mei 2018 05:59 • Print artikel

BARCELONA - Na het debacle in Bakoe wist het team van Red Bull Racing in Spanje weer heel wat punten te verzamelen. De Nederlander Max Verstappen finishte ondanks een beschadigde neus op het podium op P3 terwijl diens teamgenoot Daniel Ricciardo zijn RB14 als vijfde over de streep bracht. Na afloop was Red Bull teambaas Christian dan ook tevreden over de prestaties van zijn rijders alsmede de progressie van de wagen.

Formule 1 2018 Max Verstappen


"Een solide prestatie", aldus teambaas Christiaan Horner vanuit het paddock in Barcelona in Spanje. "We pakten een podium en het is ons 150ste podium wat een wel verdiende prestatie is voor het team. Het is ook het eerste podium voor Max van het seizoen wat z'n vertrouwen goed zal doen na de eerste vier lastige races. We hadden een goede snelheid in de race en het lukte ons goed de zachte banden te managen tot halverwege de race. De pitstops zouden ons op de medium banden brengen wat ons in een nog betere positie zou brengen voor de laatste 25% van de race. Helaas liep Max wat schade op na contact met de Williams van Lance Stroll tijdens de virtuele safetycar periode. Maar zelfs met die schade beschikte hij over voldoende snelheid om zijn positie vast te houden voor Sebastian en het podium te behalen."

"Daniel liet met de snelste ronde de kracht zien van de upgrades die we mee hadden genomen naar Spanje. Helaas verloor hij wat tijd met een spin tijdens de virtuele safetycar periode maar we hebben wederom gezien over een competitieve bolide te beschikken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS