Formule 1

Max Verstappen berust zich met elfde startplek: "Wat kun je er aan doen?"

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2019 19:10 • Print artikel

Max Verstappen viel in Q2 voor de Grand Prix van Canada net aan de verkeerde kant van de scheiding. Door verkeer in zijn eerste run op mediums en een late crash van Kevin Magnussen eindigde de Red Bull-coureur op de elfde positie in Q2 op slechts 14 duizendsten van uitgerekend de Deense Haas-coureur. Voor de camera van Ziggo Sport was Verstappen realistisch. "Dit is gewoon een rode vlag, wat kun je er aan doen?"

Max Verstappen


Verstappen vond dan ook niet dat Red Bull te lang wachtte aan het einde van de sessie. "We kozen er voor om één ronde te doen en je verwacht niet dat iemand hem in de muur knalt. Dit is gewoon pech. We hebben het geprobeerd om de medium banden, maar dat ging bij ons niet goed. De rode vlag? Tja, wat kun je er aan doen? We hadden makkelijk Q3 gehaald, daar is geen twijfel over mogelijk."

De elfde startplek levert toch nog een klein voordeel op. "We kunnen nu wel kiezen op welke banden we mogen starten, anders hadden we op de zachte banden moeten starten, wat niet ideaal is hier." Zo sloot Verstappen toch nog positief af.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS