Formule 1

Max Verstappen benadrukt: "Het betekent dat wat ik hiervoor deed fout was! En dat is niet waar!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 augustus 2019 19:19 • Print artikel

Max Verstappen is pas 21 jaar, maar rijdt al zijn vijfde seizoen in de Formule 1. Inmiddels wordt de Limburger samen met Lewis Hamilton de beste coureur op de grid genoemd. Dat liet Verstappen met twee overwinningen in de laatste vier races ook duidelijk zien. Het toont de progressie die de Red Bull-coureur heeft doorgemaakt. Vorig jaar werd hij in de eerste helft van het seizoen behoorlijk bekritiseerd voor zijn gedrag op de baan, maar na met name zijn crash in Monaco is Verstappen volwassen geworden en haalt hij de punten op stabiele wijze binnen.

Max Verstappen Formula One


“Ik doe hetzelfde als ik de afgelopen jaren heb gedaan”, stelt de Nederlander echter zelf in Formule 1. “Ik denk dat als ik dingen opeens anders ga doen, dat het betekent dat wat ik hiervoor deed fout was. En dat is niet waar.”

De Nederlander gelooft wel dat hij een ‘completere coureur’ is dan dat hij eerder in de hoogste klasse van de autosport was. “Ik begon erg jong, dus denk ik dat dat behoorlijk normaal was”, vertelde Verstappen. “De meeste coureurs beginnen in de Formule 1 op 21- of 22-jarige leeftijd. Als je nu naar de grid kijkt, denk ik niet dat er veel coureurs completer zijn dan ik ben, zelfs als ze 29 of 30 zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS