Formule 1

Max Verstappen analyseert zijn concurrenten: "Iedereen komt er wel weer bij! Ik verwacht dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 september 2019 06:01 • Print artikel

Max Verstappen voelt zich goed in de RB15, maar om hem en Lewis Hamilton gelijk te bombarderen tot de grootste kanshebbers van de Grand Prix van Singapore vindt hij teveel van het goede. Verstappen analyseerde de concurrentie in het programma Formule 1 Café met Olav Mol en verwacht dat Ferrari en Bottas er zaterdag beter voor staan. “Iedereen komt er wel weer bij. Ferrari had geen vrije rondjes en ik had ook geen vrij rondje. Als je naar de long runs kijkt, zit iedereen wel weer wat dichter bij elkaar. Ik verwacht zeker dat Ferrari wel een stap zet en Mercedes is echt wel sterk. Bottas was na zijn incident nog rustig aan het opbouwen, dus die zal er ook wel bijzitten. Wij hadden op zich een goede dag.”

Max Verstappen F1

De staat van het circuit is zeker anders weet Verstappen. De afstelling van vorig jaar is niet toereikend. “Het is best hobbelig! We rijden ook met een andere afstelling ten opzichte van vorig jaar dus ik denk dat het daarom sowieso wat meer stuitert. Je kunt wel zien dat bocht drie en vijf een stuk hobbeliger zijn geworden."

Met het vertrouwen van Verstappen zit het wel goed. "Het hangt altijd samen met hoe de balans van de auto is en hoe je je in de auto voelt. Maar meteen vanaf de eerste ronde voelde ik me goed in de auto: meteen een goede balans, goede grip en dat maakt het een stuk makkelijker."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS