Formule 1

Max Verstappen: "Als je bij de pakken neer gaat, schiet je daar niks mee op"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juli 2017 03:05 • Print artikel

Het zijn drukke weken voor Formule 1-coureurs met de back-to-back races Oostenrijk en groot-Brittannië. Voorafgaand aan de race op het circuit van Silverstone was Verstappen nog bij de Red Bull-fabriek en op het F1 LIVE London event. Max Verstappen blikt vooruit over het komende raceweekend en blikt hij terug op de tegenvallende race Oostenrijk. Het betekende zijn vijfde uitvalbeurt uit de afgelopen zeven races. De grote vraag is: ziet Max Verstappen eindelijk weer eens de finish?


Er is de laatste tijd behoorlijk wat commotie over het circuit van Silverstone geweest, nadat de eigenaar van het circuit het contract met de Formule 1 heeft ontbonden. Dat houdt in dat de Britse Grand Prix onder de huidige voorwaarden na 2019 niet meer zal plaatsvinden. Hoe belangrijk vindt Max een race in Engeland? “Ik vind het belangrijk dat de race er is en vooral in het geval van Silverstone. Het is een mooi circuit met veel historie en de race staat al jarenlang op de kalender. Die kan dus niet verdwijnen en dat komt wel goed”, liet hij optekenen op Verstappen.nl.

Max Verstappen vertelt over de verwachtingen voor het komend weekend: “Normaal is Oostenrijk minder gunstig voor ons dan Silverstone. Met de nieuwe auto’s zijn veel bochten vol gas, dus dan is het een eigenlijk een recht stuk. Dat is wat minder ideaal. Ik verwacht dat we nog steeds het derde team zijn. Hoe dicht we bij te top zitten is moeilijk te zeggen. We hebben wel weer wat updates voor de auto meegenomen.”

Max hoopt tevens dat de gifbeker nu leeg is en alle problemen die hij dit seizoen is tegengekomen niet meer voor zullen komen: “Het is de hele tijd weer wat anders dat fout gaat. Je lost het wel op, maar dan gebeurt er weer wat anders. Ik hoop dat het nu een keer klaar is en dat we gewoon een race kunnen uitrijden.” Wanneer er een hoogtepunt komt, is dan ook niet van te voren vast te stellen: “Dat kan je niet plannen. Ik probeer gewoon altijd mijn best te doen en dan zien we het wel. Als je bij de pakken neer gaat, schiet je daar niks mee op, dus je moet positief blijven en het beste ervan proberen te maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS