Formule 1

Maurizio Arrivabene: ‘Brexit-situatie verre van ideaal, maar kan wel in ons voordeel werken’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 1 december 2018 06:07 • Print artikel

De Brexit is aanstaande: op 29 maart 2019 zal Groot-Brittannië de EU verlaten en dat gaat de Formule 1 ook merken. Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene geeft toe dat de ontwikkelingen niet gunstig zijn voor de sport, maar dat het Ferrari wel een voordeel kan geven.

Zeven van de tien F1-teams zijn gesitueerd in het zuiden van Engeland. Alleen Ferrari, Toro Rosso en Sauber hebben hun fabrieken ergens anders staan. De afgelopen jaren zagen deze teams vaak dat ze naast welgewild personeel grepen, omdat die mensen liever richting Engeland gingen, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Doordat het vrije verkeer van burgers gaat veranderen in Engeland, wordt het moeilijk voor mensen buiten het Verenigd Koninkrijk om in Engeland te werken.

Dat is ook iets waar Arrivabene nu op wijst. De Italiaan geeft toe dat de nieuwe wetgeving verre van ideaal is voor de sport, maar dat het Ferrari nog wel eens zou kunnen helpen: “Ik heb het vertrouwen dat hier iets op gevonden wordt, maar ik moet toegeven, het kan gunstig voor ons uitpakken. We verwachten dat er veel mensen bij ons op de deur zullen kloppen, omdat ze niet in Engeland aan de bak kunnen. Toch wil ook ik dat we snel een oplossing vinden voor de mogelijk problemen die de Brexit met zich meeneemt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS