Formule 1

Mattia Binotto houdt hoop: "Leclerc komt hongeriger terug"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 augustus 2022 18:30

Ferrari-teambaas Mattia Binotto verwacht dat Charles Leclerc ontzettend gemotiveerd uit de zomerstop zal komen. De Monegask heeft inmiddels een flinke achterstand op Max Verstappen, van maar liefst 80 punten. Met nog negen resterende races zal het heel lastig worden om nog een gooi te kunnen doen naar het podium.

Mattia Binotto

Het zit Leclerc niet erg mee dit seizoen, naast twee eigen dure fouten hebben voornamelijk strategische fouten en betrouwbaarheidsproblemen de Monegask heel veel punten gekost in de strijd om het kampioenschap. Ferrari zal de zomerstop dan ook gebruiken om zichzelf te herpakken en om een goed plan op te zetten om nog kans te maken op een van de twee kampioenschappen. Ook in het constructeurkampioenschap kijkt Ferrari inmiddels tegen een flinke achterstand aan. Het team uit Maranello heeft 97 punten achterstand op Red Bull Racing. Niets is onmogelijk, zo luidt het betoog van Binotto: "Het is een kans om te proberen om uit te rusten en om te ontspannen. Maar ik denk dat hij hongeriger dan ooit zal terugkeren en hij zal niet stoppen om te bouwen aan het team en kijkt naar mogelijkheden om elke afzonderlijke race te winnen"

Binotto grijpt deze kans aan om nogmaals te benadrukken dat niet alles de schuld is van het team: "En ik denk dat we samen winnen en verliezen. [Hongarije] was geen geweldige [race] zoals de laatste races niet geweldig zijn geweest, maar ik denk dat er nog veel potentieel is, heel veel potentieel", Binotto gaat samen met het team aan de slag om de fouten uit het systeem te halen. "We moeten ons eerst focussen om de redenen voor [fouten in] Hongarije te begrijpen, ze aan te pakken en nog sterker terug te komen", zo werd de Zwitser geciteerd op GPFans.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS