Formule 1

Match fixing? Lewis Hamilton heeft vraagtekens over Mercedes: "Of de race vooraf geregeld was...?"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 3 november 2015 20:02 • Print artikel

Er waren wat opstootjes binnen het team van Mercedes. Het pet-incident in Amerika na de wereldtitel van Lewis Hamilton in Amerika haalden alle kranten. Nico Rosberg was daarnaast erg kwaad over de touché in de eerste ronde tijdens de Grand Prix van Mexico. Zondag kreeg Lewis Hamilton een order van zijn team om binnen te komen voor nieuwe banden, terwijl de Brit makkelijk door kon. De drievoudig wereldkampioen was daar absoluut niet blij mee.

Matchfixing Mercedes Lewis Hamilton F1 Mexico

Hamilton hint er op dat Mercedes Rosberg wilde laten winnen in Mexico: "Ik heb nooit gezegd dat ze (het team red.) wilden dat Nico de race zou winnen, maar ze hebben de laatste tijd wel veel moeite gedaan om Nico happy te maken. Ik ga niet uitleggen wat ik daarmee bedoel, maar ik weet voor mezelf een paar dingen zeker, die ik hier niet ga delen. Of de race vooraf geregeld was moet je maar aan Toto (Wolff) en Niki (Lauda) vragen."

Hamilton zelf zegt makkelijk de race uitgereden te hebben met één stop: "We lopen geen risico meer in het WK. Daarom wilde ik bij deze race wel een gokje wagen. Ik weet dat ik het makkelijk gehaald had. Het team besloot echter anders."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS