Formule 1

Martin Brundle Sky Sports waarschuwt: "Niet veroorloven om zonder publiek te racen, dan gaan ze failliet"

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2020 11:07 • Print artikel

De eerste zeven races van het F1-seizoen zijn vanwege het coronavirus afgelast of uitgesteld, maar voor de afgelasting van de Grand Prix van AustraliŽ was het de bedoeling om de race in Bahrein zonder publiek af te werken. Niet veel later kwam de melding dat ook de tweede race van het jaar niet door zou gaan. Het racen zonder publiek is iets dat veel mensen afschrikt. Volgens Sky Sports-commentator Martin Brundle zou dat de allerlaatste optie zijn.

Martin Brundle


"April en mei liggen er helemaal uit, maar voor een officieel WK heb je een minimum van acht races nodig", aldus Brundle bij Sky Sport News. "Wat een titel dan waard is, is de vraag. Maar 22 races zoals oorspronkelijk de bedoeling gaan we zeker niet halen."

"Als het seizoen eenmaal losbarst, kunnen we zeker 16 of 17 races rijden", zo denkt Brundle. "Het komt dan snel achter elkaar, triple-headers, quadruple-headers, kortere weekenden. Het zou allemaal kunnen. Maar een geweldig circuit als Silverstone kan het zich niet veroorloven om zonder publiek te racen. Dan gaan ze failliet. We moeten zeker wachten totdat er weer publiek bij de races kan zijn."

In de begintijd van de Formule 1 bestond een WK uit zeven of acht races, zo benadrukt de oud-coureur. "We kunnen nog altijd een representatief WK hebben. Vroeger in de tijd van Stirling Moss en Fangio telde het WK maar zeven of acht races. In mijn tijd met Michael Schumacher en Ayrton Senna hadden we 15 of 16 races en was ook iedereen onder de indruk van die geweldige kampioenen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS