Formule 1

Martin Brundle krijgt een smile van Max Verstappen: "Opnieuw een geweldig staaltje racen"

Uitgegeven door Bart • 5 november 2019 11:29 • Print artikel

Max Verstappen kon het tempo van Mercedes in de Grand Prix van de Verenigde Staten redelijk volgen, maar moest mede door een gele vlag in de slotfase genoegen nemen met de derde plaats achter Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Sky Sports-analist Martin Brundle kon desondanks genieten van het rijden van de 22-jarige Nederlander. Ook door zijn commentaar tijdens de persconferentie na afloop van de race.

Max Verstappen


"Na het gezeur in Mexico met de gele vlaggen, kreeg Max de lachers op zijn hand tijdens de persconferentie", zegt Brundle in zijn column. "Max zei: 'Er was een gele vlag, dus natuurlijk heb ik gelift'." Verstappen doelde daarmee op de kwalificatie in Mexico, waarin hij na de crash van Bottas niet van zijn gas ging. Uitspraken van Verstappen tijdens de persconferentie leidden een week geleden tot een gridstraf.

Niet alleen bij het persmoment, maar ook op de baan kon Brundle genieten van de actie van Verstappen. "Dit was opnieuw een geweldig staaltje racen van Verstappen door dicht in de buurt van Mercedes te blijven. Die gele vlag kostte hem de tweede plaats, maar het was een knappe prestatie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS