Formule 1

Martin Brundle had medelijden met Max Verstappen: "Op de onboard camera is duidelijk te zien..."

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2019 10:40 • Print artikel

Red Bull en Max Verstappen behaalden in Italië niet de resultaten die zij graag wilden. Alex Albon reed weliswaar opnieuw een solide race voor Red Bull, vooral in het tweede deel van de wedstrijd. Heel optimistisch probeerde hij aan de buitenkant Carlos Sainz voorbij te steken in Lesmo 1, maar belandde in het grind. Even daarna schoot Albon in de chicane rechtdoor bij een inhaalactie op Magnussen en sneed hij de baan af, waardoor hij voor de Deen terechtkwam. Voor deze actie kreeg hij een penalty van de stewards, maar daarna reed hij een vlekkeloze race.

Max Verstappen start F1 Monza

Achteraan gestart
Max Verstappen, in de andere Red Bull, startte vanaf de laatste plek op de startgrid vanwege een ‘motorstraf’ en wist uiteindelijk toch nog als achtste over de eindstreep te komen. Het had veel beter kunnen zijn als hij geen aanrijding had gehad in de eerste bocht na de start. Een ongelukkig moment dat hem in Spa ook al overkwam en dat zich voor de tweede achtereenvolgende zondag manifesteerde.

Pechvogel ondanks voorzichtigheid
Martin Brundle had medelijden met hem, omdat op de onboard camera duidelijk te zien was dat Verstappen erg voorzichtig was. Het klonk alsof de achterkant blokkeerde. Verstappen ging weliswaar hard op de remmen, maar hij kon de bijna stilstaande Perez desondanks niet ontwijken. De Nederlander kon zijn race gelukkig wel vervolgen en reed tijden zoals die door de koplopers ook werden gereden, meldde Brundle op Skysports.com.

Jong talent
Red Bull laat de laatste twee Grand Prix snel achter zich en concentreert zich nu op de toekomst. Ze zien veel kansen op tracks als Singapore en Mexico. “Talenten als Verstappen hebben de neiging om slechts eenmalig in een generatie op te staan, maar nu hebben we Leclerc samen met een aantal andere, jonge en vroegrijpe sterren. Maar de F1 heeft deze talenten ook hard nodig, om deze gecompliceerde F1-auto’s in bedwang te houden. Bovendien geldt nu dat de tegenstrevers van ‘King Lewis’ weliswaar veranderen, maar ze kunnen hem tot op heden in dit seizoen nog steeds niet overwinnen”, aldus oud F1-coureur en Sky-reporter Martin Brundle.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS