Formule 1

Martin Brundle begrijpt de vriendschap van F1-coureurs niet: "Hoe kun je zo'n intense rivaal en buiten de baan een kameraad zijn?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2020 06:10 • Print artikel

Martin Brundle kijkt uit naar het nieuwe Formule 1 seizoen en hoopt dat er eindelijk coureurs zijn die Lewis Hamilton van een titel kunnen afhouden. Natuurlijk denkt de Brit in het bijzonder aan Max Verstappen en Charles Leclerc. De Sky F1-reporter begrijpt echter niet hoe de Formule 1-piloten onderling zo bevriend kunnen blijven.

Martin Brundle Sky Sports


“Ik kijk echt uit naar 2020 in het bijzonder”, vertelt Brundle aan Auto Motor und Sport. “We hebben veel continuďteit met deze auto’s, de teams en de coureurs, wat er altijd voor zorgt dat het veld wat meer op elkaar zit en we hebben veel jonge gasten die 'Koning Lewis' van de troon willen stoten. We krijgen misschien iets wat voorheen niet echt mogelijk was, net zoiets als Senna en Schumacher. Tot op heden kregen we niet echt een groot gevecht, waar we de nieuwe aanvaller van de koning zagen. Ik wil dat nu graag zien, Max en Charles versus Lewis en Sebastian. We zijn Fernando helaas kwijt.”

Hoewel met name Verstappen en Leclerc van de jonge garde in de spotlights staan, wil de Brit ook andere jongelingen graag in de gaten houden. “Sluit Lando niet uit, ik ben een grote fan van Carlos Sainz en George Russell”, vertelt de voormalig F1-coureur. “We hebben nu veel goede gasten in de Formule 1 en ze hebben stuk voor stuk het vertrouwen in hun auto. Ze zijn niet bang van iemand als Lewis en ik hou van de manier waarop ze rijden, omdat ze door de F2 en F3 gevormd zijn. Ze hebben mijn ogen geopend met wat inhaalacties. Ik maak grappen dat vandaag de dag de veiligste plek om te zijn een Formule 1-auto is en ze zijn daarom bereid om een onconventionele inhaalactie te doen. Je ziet dat veel in de F2, omdat ze daar vaak wanhopig zijn.”

Waar Brundle zich wel over verbaasd is, hoe agressief de coureurs op de baan zijn, en ze daarbuiten kameraden zijn. “Ik begrijp dat helemaal niet, vandaag de dag in de door Instagram gedreven wereld, maken ze grappen met elkaar”, zegt de analist van Sky Sports. “Beste vrienden, hoe kan dat in stand blijven? Hoe kun je zo’n intense rivaal zijn? We hadden in het verleden vriendschappen, die werden verbroken, omdat ze eindigden in een gevecht door tegelijk dezelfde bocht nemen. Ik begrijp niet hoe ze grappen kunnen maken op Instagram. Dat is de manier waarop ze zijn en dat is hoe het voor ze schijnt te werken. Het is leerzaam voor ons om dat te observeren, maar ik kan niet goed begrijpen hoe zo’n systeem functioneert.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS