Formule 1

Mark Webber tipt Ferrari als titelkandidaat: "Max Verstappen is een gevestigde naam en on fire"

Uitgegeven door Bart • 7 december 2019 19:10 • Print artikel

Mark Webber denkt dat Ferrari komend jaar de grootste kanshebber is voor de constructeurstitel in de Formule 1. De Scuderia hebben een tegenvallend seizoen achter de rug en zal daarom deze winter alles op alles zetten om in 2020 beter voor de dag te komen. De AustraliŽr denkt dat een individuele titel er voor Charles Leclerc of Sebastian Vettel niet in zit, puur door de klasse bij zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. En wat betreft Max Verstappen?

Max Verstappen


"Als Leclerc en Vettel met regelmaat weten te scoren, kan het er voor de constructeurstitel wel eens goed uitzien", zegt Webber tegen het tijdschrift Formule 1. "Maar ik denk wel dat Lewis zijn superioriteit zal laten zien in het rijdersklassement."

Webber noemt Leclerc nog een talent, maar wil Verstappen niet meer zo omschrijven. "Daar hoeven we het bij Max niet meer over te hebben. Max is een gevestigde naam en on fire. Ik kijk enorm uit naar 2020 of Hamilton de zeven wereldtitels van Michael Schumacher zal evenaren, maar dan moet hij wel zien af te rekenen met Leclerc en Verstappen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS