Formule 1

Marcus Ericsson tevreden: “Ik ben een betere coureur geworden”

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2018 13:22 • Print artikel

Marcus Ericsson vergaarde tot nu toe vijf WK-punten, met als beste klassering een negende plaats in Bahrein en Duitsland. Het team van Sauber blijft bovendien Williams voor bij de constructeurs en dat stemt tot tevredenheid bij de Zweed. “Ik ben de laatste jaren een betere coureur geworden”, vertelt Ericsson op Crash.net. “Het was de laatste jaren moeilijk om mezelf te bewijzen, omdat de auto achterbleef in prestatie. Dit jaar gaat het echt gaat en presteer ik beter.”

Marcus Ericsson


Ericsson moet zijn teamgenoot Charles Leclerc wel voor zich dulden en daarom weet de Zweed ook dat hij zich nog moet verbeteren. “Zeker op zaterdagen is er nog ruimte voor verbetering. Als het lukt om een manier te vinden om beter te kwalificeren, zal het in de races ook beter gaan.”

Leclerc gaat een stuk beter in de kwalificatie en haalde al drie keer Q3 en reed al zeven keer in de punten. “Het gaat om een combinatie van dingen. Ten eerste gaat het om het gevoel in de auto met weinig brandstof. Daar heb ik wat problemen mee. Zeker met de achterkant van de auto, maar daar werken we hard aan om dat te verbeteren. Ten tweede gaat het om vertrouwen. Als je een mindere reeks hebt in de kwalificatie, is het lastig om daar uit te komen. Eén goede kwalificatie zou al flink helpen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS