Formule 1

Manor houdt er rekening mee dat de kwalificatie erg pijnlijk kan worden: "Het zou fout zijn...'

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2018 15:34 • Print artikel

Manor verwacht een lastig debuut met de Ginetta tijdens de 86e 24 uur van Le Mans. De twee auto’s van het Britse team werden tijdens de 6 uur van Spa nog teruggetrokken vanwege financiële problemen met de Chinese sponsoren CEFC en TRS. Waardoor de auto’s hun eerste gevecht met de concurrentie misten.

Tijdens de testdag kon het team zich voor het eerst meten en zat toen 8,7 seconden van de snelste Toyota TS050 Hybrid af. De LMP1-auto’s waren zelfs langzamer dan de beste auto’s in de LMP2, alsmede de langzaamste prototype in de speedtrap. Teambaas Graeme Lowdon zegt nu dat de focus vooral op de betrouwbaarheid ligt, al gaat dat ten koste van de snelheid.

“Er is een EoT dat ons ten opzichte van de Toyota terug houdt, maar niets om verder van de LMP2’s te komen”, zegt Lowdon tegen het Engelse Autosport. “De auto kan sneller gaan als de regels het toestaan. Met de hoeveelheid rondjes wat wij gedaan hebben, zou het fout zijn om ons op de prestatie te richten. We moeten ons op het programma richten om in staat zijn een 24 uursrace te doen, ook als betekent het dat de kwalificatie pijnlijk is.”

“Er zijn grote verschillen in de pitstoptijden en al het andere is tot een zeker niveau gereguleerd, dus ik denk niet dat we er naar kunnen kijken alsof we tegen de LMP2’s racen. Ze hebben gezamenlijk een andere set regels en ik ben er zeker van dat een paar teams hier een behoorlijke rappe snelheid hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS