Formule 1

Manager Marcus Ericsson wil niet over Van der Garde speculeren, maar heeft een oplossing

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2015 23:28 • Print artikel

In Australië is Giedo van der Garde naar de rechter gestapt om zijn stoeltje bij het Sauber F1 Team op te eisen. Wanneer de in Amsterdam woonachtige coureur in het gelijk gesteld wordt, moet Marcus Ericsson of Felipe Nasr zijn stoeltje afstaan aan onze landgenoot.

Sauber C34 F1 Marcus Ericsson

Het is voor het team uit Zwitserland een gecompliceerd verhaal, het tweetal heeft flinke financiële steun achter zich en kan grote gevolgen hebben. Wanneer de manager van Marcus Ericsson, Eje Elgh door Viasatsport wordt gevraagd naar de ontwikkelingen, reageert de manager: “Marcus heeft van Sauber de mededeling gekregen om zich volledig normaal voor te bereiden op de race, en maakt zich dus geen zorgen."

“Het is iets tussen Sauber en Van der Garde. Tenslotte moeten we het afwachten, welke beslissing genomen wordt en welke consequentie daarmee samenhangt. Tot dan kunnen we niet veel doen.”

Toch hoopt Elje Elch dat zijn pupil en Felipe Nasr in de auto plaatsnemen: “Voor de media lijkt het al vast te staan dat Nasr of Marcus zijn plek moet afstaan. Daar ben ik niet zo zeker van. Speculatie helpt ons niet verder. We moeten het afwachten, wat er gaat gebeuren.”

Mocht Giedo van der Garde onverhoopt het stoeltje toegewezen krijgen door de rechter, dan heeft de Zweedse manager een oplossing. De partners van Felipe Nasr en Marcus Ericsson kunnen Sauber verder helpen door het contract met Giedo van der Garde af te kopen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS