Formule 1

Magnussen geeft zichzelf de schuld voor aanvaring met Leclerc: ‘Je bent soms blind aan het rijden’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 november 2018 17:40 • Print artikel

Kevin Magnussen en Charles Leclerc troffen elkaar in Japan. Magnussen reageerde laat op een inhaalpoging van de Monegask en Leclerc reed achterop de Deen. Magnussen heeft ingezien dat hij fout zat, maar laat wel weten dat dit deels komt door de spiegels op de wagen.

magnussen

Wedstrijdleider Charlie Whiting liet na de race weten dat Magnussen een straf had verdiend en de Deen accepteert dat hij beter had kunnen handelen: “Ik weet hoe hij (Whiting, red.) dacht over het incident en ik denk dat hij gelijk heeft.” Magnussen laat alleen weten dat de spiegels niet voldoende zicht geven: “Ik kan de persoon achter me soms niet zien als hij een inhaalpoging probeert. Het is een probleem dat we moeten oplossen.”

Magnussen voegt daaraan toe: “Je hebt je achtervleugel en die ontneemt een deel van je zicht. Op het moment dat iemand de actie inzet kun je hem pas zien, dus je kan in principe niks doen tot dat moment en dan is het vaak al te laat. Je bent compleet blind voor wat er precies achter je rijdt, je kunt alleen wagens zien die schuin achter je rijden.” Wel laat Magnussen weten dat met de nieuwe achtervleugel volgend jaar, de problemen minder kunnen worden: “De achtervleugels worden hoger, dus dat zou beter moeten zijn voor ons.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS