Formule 1

Maakt Mercedes de weg vrij voor Sebastian Vettel? "Renault in gesprek met Valtteri Bottas"

Uitgegeven door Bart • 22 mei 2020 06:10

Een droom line-up met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel bij Mercedes in 2021 is wellicht een stapje dichterbij gekomen. Volgens het Duitse Motorsport Total is Renault in gesprek met Valtteri Bottas voor de vrijgekomen plaats na het vertrek van Daniel Ricciardo naar McLaren. Vettel zette de wisselingen zelf in gang door zijn afscheid bij Ferrari aan te kondigen, waarna Carlos Sainz jr. als zijn opvolger gepresenteerd werd.

Valtteri Bottas


Renault zoekt voor 2021 een kandidaat voor het tweede stoeltje naast Esteban Ocon. Teambaas Cyril Abiteboul zou volgens geruchten kunnen kiezen voor Vettel of Fernando Alonso, maar het is de vraag of de twee oud-wereldkampioenen geïnteresseerd zijn in een strijd in het middenveld van de Formule 1.

Een andere optie is een terugkeer van Nico Hulkenberg die eind 2019 nog het veld moest ruimen voor de komst van Ocon. Aan het lijstje namen is nu Valtteri Bottas toegevoegd. Abiteboul heeft volgens Motorsport Total een gesprek gehad met de manager van Bottas Didier Coton.

Natuurlijk blijft Bottas liever bij Mercedes, maar een Duitse coureur in Duitse dienst spreekt het team en moederbedrijf Daimler enorm aan. De Fin lijkt daarom eieren voor zijn geld te kiezen en een plaats in de Formule 1 veilig proberen te stellen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft aangegeven loyaal te willen zijn aan zijn huidige coureurs, maar is wel een partner van Coton bij coureurs managementbureau ACES. Het zou dus zo maar kunnen zijn dat Wolff een stoeltje voor Bottas probeert veilig te stellen, wetende dat hij zelf voor Vettel kan kiezen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS