Formule 1

Loftrompet over Max Verstappen: "Pessimisme is geen mentaal probleem voor hem"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2020 06:31 • Print artikel

De afgelopen wedstrijden in de Formule 1 van Max Verstappen mogen dan niet de beste zijn geweest, want de Red Bull RB16 liet de Nederlandse F1-coureur geregeld in de steek. Toch zegt Alex Würz dat Verstappen een van de beste in de wereld is en op gelijke hoogte met Lewis Hamilton staat of er dichtbij in de buurt zit. De Mercedes-coureur is op dit moment effectiever, doordat hij volgens de Oostenrijker een effectiever pakket heeft.

Max Verstappen F1

“Als je je bedenkt dat hij nog de jongste wereldkampioen kan worden, wat Sebastian Vettel tot nu toe is, dan heeft hij nog vele jaren voor zich en hij heeft al zoveel ervaring opgedaan”, zegt Würz tegen ORF TV. “Er moet een wonder gebeuren waardoor Max terug in het wereldkampioenschapsgevecht komt, maar hij is een gezonde realist, pessimisme is geen mentaal probleem voor hem. Hij geeft altijd alles en voor mij is hij een van de beste coureurs die we ooit gezien hebben.”

In de Formule 1 is het belangrijkste om op het juiste moment bij het juiste team te zitten. Iets wat Lewis Hamilton en Michael Schumacher gelukt is. “Max moet hopen dat hij in een team met een wereldkampioenschapsauto komt die altijd op scherp staat met de updates, tenminste op het niveau van Lewis en Bottas. Daarmee kan hij het record van Lewis en Michael Schumacher halen. Hij heeft wat nodig is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS