Formule 1

LINE-UP F1-commentatoren: 2024 Sky Sports, Channel 4 en F1TV

Uitgegeven door HJ van Keulen • 26 februari 2024 11:00

Hier zijn de 2024 F1 commentator en pundit line-ups voor Sky Sports, Channel 4 - de Britse zenders voor Formula One - en F1TV.

Jenson Button Sky Sports


Sky Sports line-up
Jenson Button
Nico Rosberg
Naomi Schiff
Bernie Collins
Martin Brundle
Damon Hill
Karun Chandhok
Anthony Davidson
Natalie Pinkham
Ted Kravitz
Danica Patrick
Simon Lazenby
David Croft
Rachel Brookes
Harry Benjamin

Channel 4 line-up
Steve Jones
Alex Jacques
David Coulthard
Mark Webber
Billy Monger
Lee McKenzie
Eddie Jordan

F1TV line-up
Will Buxton
Laura Winter
Rosanna Tennant
Lawrence Barretto
Alex Jacques
Jolyon Palmer
James Hinchcliffe
David Coulthard (bij geselecteerde races)
Sam Collins

De meest opvallende verandering is dat Crofty drie Grands Prix - Imola, Oostenrijk en Azerbeidzjan - geen F1-commentaar meer levert. Harry Benjamin zal hem tijdens deze evenementen vervangen. Crofty vertelde The Independent: "Het gaat er meer om dat ik het hele seizoen fris blijf. Ik word er niet jonger op."

"Ik heb veel opgegeven en opgeofferd voor mijn cloopbaan. Ik wil een beetje tijd teruggeven aan mijn familie en niet aan de andere kant van de wereld zijn. Ik ga dit jaar ook trouwen, dus ik moet een bruiloft organiseren!"

"Maar ik wil ook thuis naar een race kijken. Ik wil ervan genieten. Misschien kan ik iets leren door geen commentaar te geven bij een race. Ik kan een paar dingen spotten als ik kijk - ik wil zien wat de kijker ziet."

De F1 2024-kalender heeft een recordaantal van 24 races en je kunt ze allemaal live bekijken op Sky Sports in het Verenigd Koninkrijk. Channel 4 heeft de hoogtepunten.

F1's eigen kanaal, F1TV, is niet beschikbaar in Groot-Brittanni�. Maar je kunt af en toe momenten van hun deskundige commentaar verwachten op de uitzendingen van Sky Sports.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS