Formule 1

LINE-UP: Charles Leclerc de nieuwe teamgenoot van Marcus Ericsson bij Sauber in 2018: Giovinazzi eerste reserve

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 2 december 2017 11:35 • Print artikel

Vandaag heeft het Formule 1 team van Alfa Romeo Sauber F1 de aankondiging gedaan dat Charles Leclerc en Marcus Ericsson in 2018 de line-up vormen. Sauber dat recentelijk een meerjarig partnerschap met Alfa Romeo is aangegaan, onthulde Leclerc en Ericsson als hun coureurs.
Ferrari F1-protegé Charles Leclerc vervangt hiermee Pascal Wehrlein nadat de snelle Fransman eerder dit jaar het Formule 2-kampioenschap op zijn naam schreef. De Monegask heeft al een aantal vrije trainingsessies gereden voor het Zwitserse F1-team.

Leclerc voegt zich bij de Zweed Ericsson die zijn vierde jaar in de F1 ingaat, maar nog niet eerder een punt heeft gescoord voor het team. Sauber worstelde in het verleden met financiën en topmanagers die vertrokken, maar het partnerschap met de Italiaanse gigant van Ferrari-Alfa Romeo zet het team weer op het rechte spoor.

Antonio Giovinazzi die ook meestreed om een zitje bij Sauber, krijgt de rol van reserve-coureur.

Pascal Wehrlein zal, ondanks dat hij als enige coureur dit jaar punten wist te scoren voor Sauber, het veld moeten ruimen. Zijn enige kans voor een stoeltje is nu nog het team van Williams.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS