Formule 1

LINE-UP: Antonio Giovinazzi ook in 2020 bij Alfa Romeo: "Ontpopt als erg snelle coureur naast Kimi"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 november 2019 16:08 • Print artikel

Antonio Giovinazzi rijdt ook in 2020 in de Formule 1 voor Alfa Romeo Racing. De Italiaan is daarmee voor het tweede jaar op rij actief in de koningsklasse van de autosport. Het team uit Hinwill zegt onder de indruk te zijn van de progressie die de coureur gedurende het jaar gemaakt heeft en ziet een coureur die inmiddels op het niveau zit van de meer ervaren Kimi Raikkonen.

Antonio Giovinazzi ook in 2020 bij Alfa Romeo

“Ik ben blij om in 2020 bij het team te blijven”, reageerde de 25-jarige coureur. “Ik ben ongelooflijk dankbaar voor de hoeveelheid steun die ik in mijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 ontvangen heb. Iedereen in het team staat sinds ik mij bij het team gevoegd heb aan mijn kant en ik kijk er echt naar uit om de reis samen voort te zetten."

"We hebben dit jaar veel geleerd en ik heb het vertrouwen dat we volgend jaar een grote stap vooruit kunnen maken. Ik ben geen rookie meer, dus zijn er geen excuses voor mij. Ik wil direct vanaf de start van het kampioenschap competitief zijn en het vertrouwen terugbetalen wat het team in mij getoond heeft.”

Teambaas Frédéric Vasseur legt uit waarom men ook volgend jaar met de Giovinazzi verder gaat. “Antonio heeft het dit jaar echt goed gedaan en ik ben extreem blij om te bevestigen dat hij in 2020 bij Alfa Romeo Racing blijft”, aldus de Fransman. “De manier waarop hij zich geïntegreerd heeft in het team en zich consistent heeft verbeterd gedurende zijn eerste volledige jaar in de sport is erg veelbelovend en we kunnen niet wachten om zijn volledige potentieel vrij te maken terwijl we samen verder werken. Antonio heeft zich ontpopt als erg snelle coureur, zelfs naast een zware benchmark als Kimi en met dat verwachten wij dat hij zichzelf verder ontwikkeld terwijl zijn ervaring groeit. Zijn technische feedback, werkethiek en zijn positieve aanpak helpt ons door te gaan om het team vooruit te duwen en dus ook de consistentie van een ongewijzigde line-up voor volgend jaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS