Formule 1

Liet Red Bull Carlos Sainz te makkelijk gaan? "Hij is geen Max Verstappen"

Uitgegeven door Bart • 12 januari 2020 17:41 • Print artikel

Red Bull heeft de laatste jaren diverse oud-coureurs een tweede kans gegeven. Zo kregen onder meer Daniil Kvyat en Brendon Hartley een herkansing in de Formule 1. Ook in het geval van Pierre Gasly kan van een tweede kans gesproken worden. En dat terwijl Carlos Sainz jr. eerder vrij makkelijk werd uitgeleend aan Renault. De Spanjaard vertrok uiteindelijk naar McLaren en kende in 2019 een sterk seizoen, maar volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko hebben ze Sainz niet te makkelijk laten gaan.

Max Verstappen


Red Bull worstelde vorig jaar met de opvolging van Daniel Ricciardo met eerst Pierre Gasly en later Alex Albon. Carlos Sainz had een goede opvolger kunnen zijn geweest, maar niet volgens Marko. "Carlos werd bij ons geconfronteerd met ene Max Verstappen", zegt Marko in een interview met Motorsport.com. "De keuze ging toen tussen die twee: wie laten we promoveren? En dan kom je tot de kern: Carlos is snel – anders hadden we hem überhaupt niet opgepikt – maar hij is geen Verstappen."

Marko gaat nog verder. "Wij hebben Carlos geholpen in zijn carrière en hoefden hem ook niet te laten gaan, maar wij hebben zelf de overgang naar Renault en later McLaren mogelijk gemaakt. We hebben een goede relatie, maar op dat bewuste moment hadden we ook ene Verstappen in het team en daar zitten nou eenmaal verschillen tussen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS