Formule 1

Liberty Media wil uitbreiden in de Verenigde Staten: Tweede Grand Prix, tweede Amerikaans F1-team en een Amerikaanse F1-coureur

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 augustus 2019 05:11 • Print artikel

De Formule 1 is in handen van een Amerikaans bedrijf. Liberty Media wil dan ook graag uitbreiden in haar thuisland. Tot op heden heeft Liberty Media nog geen tweede race toegevoegd, maar Chase Carey blijft aangeven dat het prioriteit houdt.

Formula 1 USA

“Het is belangrijk voor ons”, zei Carey tijdens een persconferentie van Liberty Media over het tweede kwartaal. “We zijn behoorlijk open naar buiten toe over ons doel met de mogelijkheden in de Verengide Staten. Eigenlijk groeit ons televisiepubliek ook hier dit jaar. Wanneer je kijkt naar het digitale, is het eigenlijk een positieve verrassing, omdat we een aantal jaar geleden helemaal niets digitaal deden, dus zijn we gestopt met meten, de opdracht die we digitaal in de VS hadden.”

“Er zijn veel meer fans dan mensen geloven dat er zijn. We zijn opgetogen over deze kansen. We hebben gesproken over races in bestemmingssteden, zoals Las Vegas of Miami. We zijn daar sinds vorig jaar in betrokken. Ik denk dat we goede stappen gemaakt hebben. We gaan door. Ik heb volgende week bijeenkomsten met partijen daar. Ik had een maand geleden bijeenkomsten. We hebben het gevoel dat het belangrijk is, we hebben het gevoel dat we stappen maken.”

Carey spreekt ook over het aantrekken van een tweede team uit de VS op de grid en hoopt natuurlijk dat er ook op een dag een Amerikaans coureur meerijdt. “We hebben Haas als Amerikaans F1-team. We willen graag een 'high profile' F1-team toevoegen”, aldus Carey. “Gaandeweg wil je graag een Amerikaanse F1-coureur hebben. Dat duurt waarschijnlijk langer, maar we erkennen dat er meerdere elementen zijn om door te gaan met groeien, de sport uit te bouwen en de fanbase hier tegemoet te treden. Het blijft een prioriteit en we maken er goede stappen in. De eerste stap zou zijn om een race in steden als Miami of Las Vegas toe te voegen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS