Formule 1

Liberty Media wil in 2018 al meer dan 20 Formule 1 Grands Prix op kalender: "In onze visie..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 3 juni 2017 02:05 • Print artikel

De nieuwe eigenaren van de Formule 1 wil het liefst meer dan 21 Grands Prix per jaar. Het zal actief nieuwe bodem zoeken voor potentiŽle races en niet langer een afwachtende houding aannemen. Dit is wat Sean Bratches de commercieel algemeen directeur te melden had tijdens een evenement op Silverstone dat het 40 jarig bestaan van het Williams team markeerde. De nieuwe eigenaar van de F1, Liberty Media, is al langer bezig met het zoeken naar opties om de kalender van de Formule 1 uit te breiden.

Formu;e 1 2017 Monaco Grand Prix


Bratches wil minder back to back races maar wel meer dan 21 stuks, voor seizoen 2017 staan er 20 op de kalender maar meer is welkom.
"We willen als partners werken met onze teams vanuit de optiek waar we heen gaan", zei Bratches tegen Reuters. Hij voegt eraan toe dat hij er liever 21 heeft dan de huidige 20. Frankrijk en Duitsland keren terug op de kalender, maar MaleisiŽ verdwijnt.

Ook Bratches erkent hij dat een langer seizoen zijn tol zal eisen op iedereen die erbij betrokken is. Het is belangrijk botsingen te voorkomen. "Volgend jaar is er een weekend waar de finale van Wimbledon en het WK voetbal plaatsvinden op dezelfde dag", zei de directeur. Het zou alles behalve optimaal zijn om ook de Britse Grand Prix op die dag te houden, het is een krappe agenda".

Een datum in Augustus zou dan voor de hand liggen, maar dat valt weer samen met de Franse vakantie. Het zou ook de zomerstop van drie weken in de war schoppen: "We willen respect tonen aan iedereen in de Formule 1, zelfs de journalisten. We willen er zeker van zijn dat iedereen de juiste pauze krijgt met hun families en er tussen uit kunnen", zei Bratches met een lach.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS