Formule 1

Lexus breidt zijn LC-gamma verder uit en bevestigt productie LC Convertible Concept

Uitgegeven door Johan Vis • 12 juli 2019 12:02 • Print artikel

Lexus heeft bekendgemaakt dat het de LC Convertible Concept in productie neemt. Deze fraai gelijnde cabriolet-uitvoering van de luxueuze topcoupé Lexus LC maakte begin dit jaar zijn werelddebuut. De enthousiaste reacties van pers en publiek heeft Lexus doen besluiten de auto in productie te nemen. Een prototype van het productiemodel kwam afgelopen weekeinde in actie tijdens de heuvelklim op het befaamde Goodwood Festival of Speed.

Lexus LC Convertible Concept

Met de nieuwe LC Convertible breidt Lexus zijn LC-gamma verder uit. Dat bestaat momenteel uit de luxe coupés LC 500h en LC 500. Beide behoren tot de meest aansprekende modellen die Lexus tot nu toe ontwikkelde. Dankzij de ultieme combinatie van een oogverblindend design, verfijnd Craftsmanship en uitzonderlijke prestaties, spreekt de Lexus LC wereldwijd tot de verbeelding.

ULTIEME SCHOONHEID
Lexus onthulde begin dit jaar op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit een cabriolet-uitvoering van de LC Coupé, de LC Convertible Concept. Het design moest een gevoel van ultieme schoonheid oproepen en dat lukte; zowel pers als publiek reageerden lovend op de fraaie lijnen van de 2+2 premium roadster. Net als de LC Coupé ontving de LC Convertible Concept de prestigieuze EyesOn Design Award.

EIGEN ONDERSCHEIDENDE IDENTITEIT
De LC Convertible behoudt de atletische proporties van de LC Coupé, maar heeft een eigen onderscheidende identiteit. De grote wielen en korte overhangen zijn slechts enkele verwijzingen naar het prestatiepotentieel en het ongeëvenaarde rijplezier dat de bestuurder kan verwachten.

GECAMOUFLEERD
Het prototype van de LC Convertible dat op het Goodwood Festival of Speed in actie te zien is, is gecamoufleerd maar geeft een goed idee van hoe het productiemodel er uiteindelijk uit komt te zien en van zijn prestaties. De auto wordt bestuurd door de professionele autocoureur Nick Cassidy die momenteel met een LC Coupé succesvol meedoet aan het Japanse Super GT-kampioenschap in de GT500-klasse.

Lexus maakt in aanloop naar de marktintroductie van de LC Convertible meer specificaties van de auto bekend, waaronder de aandrijflijn(en).

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS