Formule 1

Lewis Hamilton ziet nog ruimte voor verbetering: "We hebben wat geluk gehad, er is nog niks beslist"

Uitgegeven door Bart • 13 augustus 2019 10:02 • Print artikel

De voorsprong van Lewis Hamilton in de WK-stand is immens groot. De Brit won dit jaar acht van de twaalf races en heeft een gat van 62 punten op zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen volgt kort achter de Fin. Een zesde wereldtitel lijkt slechts een kwestie van tijd, maar Hamilton zelf is op zijn hoede. "We hebben ook wat geluk gehad in sommige races en de strijd is nog zeker niet beslist."

Verstappen Hamilton


Met acht overwinning is Hamilton op jacht naar een record. Als de Brit vijf van de resterende negen races wint, evenaart hij het record van 13 overwinningen in één seizoen dat nu gedeeld wordt door Michael Schumacher en Sebastian Vettel. "Als ik acht van de twaalf races heb gewonnen, denk ik wat er in de andere vier is misgegaan. Waarom hebben we daar niet gewonnen? Wat hebben we daar niet perfect gedaan?", zegt de Mercedes-coureur in gesprek met Autosport.com.

"We hebben ook wel wat geluk gehad", doelt Hamilton op onder meer de races in Bahrein en Canada. "Ferrari was soms echt sneller dan ons. Soms was het een fout van het team, soms een fout van de coureur. In Baku en Bahrein had Ferrari de auto om te winnen, maar hadden ze problemen of maakten ze fouten. Het laat alleen maar zien hoe close het is. Je moet niets voor lief nemen en er zo maar van uitgaan dat je al gewonnen hebt."

"De tweede seizoenshelft kan nog zwaarder worden". aldus Hamilton. "De strijd gaat verder. We hebben het complete pakket en moeten deze lijn voorzetten. We zijn zeker niet perfect en hebben nog gebieden waarop we ons willen verbeteren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS