Formule 1

Lewis Hamilton wil weten wat Toto Wolff van plan is voordat hij beslist....

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2019 14:04 • Print artikel

SAU PAULO - Lewis Hamilton heeft geopenbaard dat zijn plannen voor 2021 en daarna kunnen afhangen van Toto Wolff, die weg zou gaan bij Mercedes. De Brit trad toe tot Mercedes in 2013 en heeft sindsdien vijf van zijn zes wereldtitels gewonnen met het team uit Brackley.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix Brazilië


Hoewel het partnerschap heeft bewezen één van de meest succesvolle in de geschiedenis van de F1 te zijn, moet Hamilton zich nog verbinden aan Mercedes voor na 2020 aangezien zijn huidige contract aan het einde van volgend seizoen afloopt.

Hamilton ziet ernaar uit te beginnen met gesprekken over een verlenging. "Wanneer je al zo lang bij een team bent, zijn we een soort van met elkaar vergroeid", zei Hamilton tegen F1i.com. "Alle details kunnen veel tijd kosten. Maar je moet wat tijd opzij zetten om te bepalen 'waar zijn we, wat is het volgende doel, wat zijn we nog meer van plan?'"

Eén van de dingen die hij graag zou willen weten, is Wolffs gedachten over diens eigen toekomst. De Mercedes motorsportbaas is gekoppeld aan Chase Careys baan bij Liberty Media. Verschillende bronnen beweren dat hij de nummer één keuze is om de Amerikaan op te volgen.

Voordat Hamilton zich opnieuw aan Mercedes bindt, wil hij weten wat Wolff gaat doen. "Het is een moeilijke keuze omdat ik weet dat te lang vastzitten in één positie niet altijd positief hoeft te zijn. Ik wil altijd dat mensen hun vleugels uitslaan en doen wat het beste is voor hun carrière, en alleen hij weet wat dat is."

"Maar als bedrijf moet je de juiste mensen op hun plaats hebben, en hij is de juiste persoon - het is de perfecte match geweest. Ik wil dus niet dat hij weggaat als ik in de sport blijf. Dit team is niet één persoon. Het is een enorme groep mensen. Maar het is belangrijk voor mij en ik wacht zijn besluit af. De sport kan er goed mee zijn als iemand zoals hij de sport uitvoert, maar ik weet niet of dat vooral een leuke ervaring voor hem is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS