Formule 1

Lewis Hamilton wil meer tegenstand van Charles Leclerc en Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 augustus 2019 15:09 • Print artikel

De potentie van de jonge kanonnen Max Verstappen en Charles Leclerc belooft een mooie toekomst voor de Formule 1: intense concurrentie van twee scherpe geesten bij verschillende teams. Beiden worden in staat geacht Lewis Hamilton en Mercedes te onttronen. En de regerend kampioen Hamilton wil dat die concurrentie zo snel mogelijk sterker wordt...

Max Verstappen Charles Leclerc Ferrari Red Bull Racing


Mercedes is de heerser in het hybride-tijdperk en is hard op weg naar zijn zesde opeenvolgende titel. Het leidt de constructeursstand met een voorsprong van 150 punten op nummer twee Ferrari, met zeven een-twee-finishes van Hamilton en zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Ondanks hun dominantie, zijn er spectaculaire races dit seizoen. Maar Hamilton wil meer - de vijfvoudig kampioen is op zoek naar een echte strijd tussen hem, Verstappen en Leclerc. "We hebben een grote stap gezien bij Red Bull. Ze hebben dit jaar echt een sprong voorwaarts gemaakt met hun [Honda] power unit en het is geweldig om te zien", zei hij na de zeges van de 21-jarige Verstappen die in Oostenrijk en Duitsland overwinningen behaalde. "Max is natuurlijk niet per se meer een jongere in de sport. Ook al is hij jong, hij rijdt al een paar jaar in de sport."

Hoewel Leclerc Verstappen nog niet heeft geëvenaard (hij staat 49 punten achter de Nederlander in het klassement), was hij in Bahrein erg dicht bij een overwinning. Hij blijft dicht in de buurt van zijn ervaren teamgenoot Sebastian Vettel en helpt Ferrari verder door het seizoen.

"Charles is pas in zijn tweede seizoen, dus hij is gegroeid en ik heb hem alleen maar sterker zien worden. Hij is zeker iemand om in de gaten te houden", aldus Hamilton.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS