Formule 1

Lewis Hamilton wil geen toekomstig wereldkampioen aanwijzen: "Ik heb geen kristallen bol"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 november 2017 15:21 • Print artikel

Lewis Hamilton zegt zelf niet dat hij verwacht het aantal Grand Prix-overwinningen van Michael Schumacher te gaan halen. De Mercedes-coureur staat op dit moment op 62 overwinningen, terwijl de Duitser er 91 binnenhengelde. Het grootste obstakel voor de Brit lijken de jonge talenten zoals Max Verstappen en Stoffel Vandoorne, die hem van meer overwinningen, titels en records kunnen houden. Zelf wil Hamilton geen toekomstig wereldkampioen aanwijzen.“Ik kan dat niet zeggen over andere coureurs,” vertelde de viervoudig wereldkampioen aan Sporza. “Ik heb geen kristallen bol.”

Dat Vandoorne gestart is naast Fernando Alonso, net zoals hij zelf dat ooit deed, maakt een vergelijking logisch. “Ik weet niet veel over hem of over zijn carričre,” zei de Mercedes-coureur over de Belg. “Ik weet dat hij de afgelopen jaren aardig goed rijdt. En vooral dit jaar was het erg goed.”

Een advies wil Hamilton zeker niet aan zijn rivaal geven. “Hij heeft mijn advies niet nodig,” aldus de coureur. “Hij heeft het al tot de Formule 1 geschopt met Fernando Alonso als zijn teamgenoot. En hij heeft hem al meer dan eens verslagen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS