Formule 1

Lewis Hamilton was bang voor reactie Mercedes op BLM-protest: "Ik weet nog dat ik mijn BLM-shirt had verstopt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 januari 2023 07:02 • Print artikel

2020 was een bewogen jaar, de coronacrisis gooide de hele wereld overhoop en ook de Formule 1 kon enkele maanden geen doorgang vinden. In de tussentijd gebeurde er ook een hoop anders in de wereld. De Black Lives Matter- protesten schoten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Lewis Hamilton nam in de Formule 1 het voortouw en zorgde er zelfs voor dat de Mercedes W11 zwart werden gespoten. Daarnaast sprak hij openlijk zijn steun uit, maar hij deelde zo weinig mogelijk informatie met Mercedes.

Lewis Hamilton

In mei 2020 stond de wereld in vuur en vlam na de dood van George Floyd. Wereldwijd trokken mensen de straat op en ook Lewis Hamilton liep mee in deze protesten. Hiermee trok hij het onderwerp de autosport-wereld in. Bij de NFL in Amerika ontstond het idee om tijdens het volkslied te knielen, Hamilton nam dit over.

In de Jay Shetty Podcast sprak Hamilton over de aspecten waar hij het destijds moeilijk mee had: "Ik had besloten dat ik zou gaan knielen. Ik durfde dat echter niet aan mijn team te vertellen. Ik dacht dat ze niet zouden snappen hoe belangrijk dat voor mij was om toen te doen. Ik weet nog dat ik mijn BLM-shirt had verstopt en het vervolgens besloot te dragen. De sport had We Race As One-shirt. Ik wilde dat niet doen waar daar ging het toen niet om."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS