Formule 1

Lewis Hamilton vreest Sebastian Vettel: “We rijden tegen een team dat sneller is”

Uitgegeven door Bart • 14 augustus 2018 10:24 • Print artikel

Het verschil tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel is met nog negen races te gaan 24 punten in het voordeel van de Brit. Beide coureurs weten wat het is om wereldkampioen te worden, ze staan immers gelijk met vier wereldtitels. De laatste jaren was Mercedes dominant, maar het momentum is dit jaar gewisseld. Ondanks de voorsprong is Hamilton er niet gerust op. “Vorig jaar was het redelijk in balans”, zegt Hamilton op de officiële site van de Formule 1. “Sommige weekenden waren wij sneller, andere weekenden was Ferrari sneller. Dit jaar nemen we het op tegen een team dat sneller is dan ons.”

Lewis Hamilton


Hamilton geeft dan ook aan dat Mercedes moet blijven presteren, overdeliver zoals hij het met een mooi Engels woord noemt. “We moeten blijven gaan en meer uit een weekend halen dan eigenlijk kan, omdat we niet snel genoeg zijn. De druk is enorm hoog om voor iedere millimeter en ieder onsje te gaan, omdat we aan het einde van het jaar bovenaan willen staan.”

“Ieder foutje is kostbaar en daarom is er nog meer druk”, zegt de Brit. “Dat geldt voor iedere sport als je weet dat je laatste slag of service het meest belangrijke is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS