Formule 1

Lewis Hamilton voelt verbetering: "Helaas niet zo dichtbij als gehoopt"

Uitgegeven door Bart • 27 mei 2023 06:08

Mercedes heeft in Monaco de eerste upgrade op de auto gezet. Dit had eigenlijk in Imola al moeten gebeuren, maar vorig weekend kon er niet gereden worden. Lewis Hamilton leek er in Monaco goed bij te zitten, alleen tijdens de snelle run op de zachte band bleef de echte snelheid uit. Max Verstappen, de Ferrari's, Fernando Alonso en Lando Norris waren sneller. Toch keek de Brit tevreden terug op de eerste dag in Monaco.

Lewis Hamilton


"Ik heb een geweldige dag gehad en ik genoot echt van het rijden hier", zegt Hamilton op de website van Mercedes. "Ik wil iedereen in de fabrieken bedanken. Het bouwen, ontwerpen en ontwikkelen van een auto is zeker niet makkelijk. Iedereen heeft er zo veel tijd en energie ingestoken. We hebben veel data kunnen verzamelen. Monaco is niet ideaal om een upgrade te testen, maar de auto voelde heel goed aan."

Hamilton kwam in de tweede training tot de zesde tijd op een halve seconde van Max Verstappen. "Helaas zaten we niet zo dichtbij als gehoopt, maar ik heb zeker verbetering gevoeld. We blijven hard werken en proberen er alles uit te persen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS