Formule 1

Lewis Hamilton vindt stoppen maar een eng idee: "Ik droom graag over een artiest die..."

Uitgegeven door Bart • 6 november 2019 07:48 • Print artikel

Lewis Hamilton haalde afgelopen weekend zijn zesde wereldtitel binnen. De inmiddels 34-jarige Brit gaat op jacht op het record aantal van zeven kampioenschappen van Michael Schumacher te evenaren. In een video van zijn team Mercedes zegt te coureur nog absoluut niet aan een afscheid te denken. "Het is een enge gedachte dat atleten ooit moeten stoppen met datgene wat ze hun hele leven hebben gedaan."

Lewis Hamilton


"Ik weet niet of ik het beste in mezelf naar boven heb gehaald, maar ik zit dicht tegen de toppen van mijn kunnen. En ik voel nog steeds de energie om door te gaan. Ik voel dat ik nog altijd een marathon kan rennen en heb het gevoel dat ik nog meer wil bereiken."

Niet alleen het record van zeven wereldtitels, maar ook het record aantal van 91 overwinning ligt binnen handbereik. De teller van Hamilton staat nu op 83 Grand Prix-zeges. "Ik droom graag over een artiest die een meesterwerk neer kan zetten. Uiteindelijk is dit ook een vorm van kunst. Die gedachten dwalen rond in mijn gedachten. Ik wil ook een meesterwerk afleveren en ben dus nog niet klaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS