Formule 1

Lewis Hamilton verwacht niet dat hij het aantal overwinningen van Michael Schumacher gaat halen: "Geniet van wat je hebt!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 november 2017 19:06 • Print artikel

Lewis Hamilton is de veelvraat van de afgelopen jaren met vier van de vijf Formule 1-wereldtitels in de afgelopen jaren. De Brit heeft inmiddels de meeste pole positions van Michael Schumacher afgenomen, maar wat betreft overwinningen zit de Mercedes-coureur nog ver van de legendarische Duitser af. De viervoudig wereldkampioen heeft 62 overwinningen, waar de Rode Baron er maar liefst 91 heeft.

Lewis Hamilton F1 wereldkampioen


“Het is geen doel,” zei Hamilton tegen het Belgische Sporza, als hem om zijn verwachting wordt gevraagd of hij het record van de Duitser gaat halen. “Het hangt ervan af hoe lang ik nog race. Maar op dit moment denk ik niet dat ik lang genoeg race om dat record te verbeteren.”

“In mijn beste jaren win ik ongeveer races. Ik moet dan tenminste nog drie jaar doorgaan met een competitieve auto. Ik denk er niet aan. Ik kan het niet voor me zien dat ik er zeven win, maar ik kan ook niet 'nooit' zeggen,” voegde de Brit er later tegenover CNN aan toe. “Natuurlijk wil je meer winnen. Maar als ik geen ander kampioenschap win, is dat dan het einde van mijn leven? Nee, ik ga andere mooie dingen doen. Je moet gewoon genieten van wat je hebt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS