Formule 1

"Lewis Hamilton vertrekt naar Ferrari en neemt Toto Wolff mee"

Uitgegeven door Bart • 15 december 2019 08:06 • Print artikel

Lewis Hamilton steekt al jaren met kop en schouders boven de Formule 1 uit. Enerzijds door zijn racetalent, maar anderzijds ook door de superieure Mercedes. In de herfst van zijn carrière lonkt nu een overstap naar het F1-team met de meeste aanzien in de F1, namelijk Ferrari. Beide partijen hebben al oriënterende gesprekken met elkaar gevoerd. Voormalig teambaas Eddie Jordan denkt zeker te weten dat Hamilton de overstap naar de Italiaanse renstal gaat maken.

Lewis Hamilton


"De timing is perfect", zegt Jordan tegen TopGear. "Zijn contract loopt af, maar hij wil dolgraag zeven of meer wereldtitels behalen."

Bij Ferrari konden ze dit jaar geen keuze maken tussen Charles Leclerc en Sebastian Vettel. De Duitser begon als eerste coureur, maar in de praktijk kwam het daar niet altijd van terecht. Om die onduidelijkheid te voorkomen, zou Hamilton zijn huidige teambaas Toto Wolff mee willen nemen.

"Lewis heeft iemand nodig die voorkomt dat een coureur als Leclerc hem voorbij gaat in de pikorde. Dat zou Toto Wolff perfect kunnen zijn. Ik ben er zeker van dat Hamilton naar Ferrari gaat en dat hij Toto Wolff met zich meeneemt. Ferrari kan Wolff ook goed gebruiken, want ze missen een strategische man die de lijnen uitzet. Toto is een liefhebber en zou het geweldig vinden om Ferrari aan zijn loopbaan toe te voegen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS