Formule 1

Lewis Hamilton strijdbaar ondanks mogelijke nieuwe richtlijnen: "Wil je laten weten dat ik niet stop"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2020 14:04 • Print artikel

Lewis Hamilton liet wederom van zichzelf spreken tijdens de Grand Prix van Toscane. Dat was niet alleen vanwege zijn overwinning met de Mercedes, maar ook het t-shirt wat de F1-coureur na de race aantrok: ‘Arresteer de politie-agenten die Breonna Taylor doodde’. De FIA stelde een onderzoek in, maar besloot niet om de coureur te straffen. De richtlijnen wat wel of niet mag tijdens de activiteiten voor en na de race gaan echter beoordeeld worden.

Lewis Hamilton number One

“Goedemorgen wereld, ik hoop, waar je ook bent, je positief van geest en lichaam bent”, schrijft de Britse coureur op Instagram. “Ik wil je laten weten dat ik niet stop. Ik ga niet opgeven. Ik geef niet op om het platform te gebruiken om het licht te laten schijnen op zaken waarvan ik geloof deze juist zijn.”

“Ik wil iedereen danken die mij blijft ondersteunen en liefde tonen. Ik ben zo dankbaar, maar dit is een reis voor ons allemaal om samen te komen en de wereld uit te dagen op het energie-level van onrechtvaardigheid, niet alleen qua ras. We kunnen dit een betere plek laten worden voor onze kinderen en toekomstige generaties.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS