Formule 1

Lewis Hamilton springt in de bres voor Sebastian Vettel: "Ik ken de psychologische beroering"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 oktober 2019 17:00 • Print artikel

Sebastian Vettel kent een lastig jaar met de komst van Charles Leclerc bij Scuderia Ferrari. De Duitse Formule 1-coureur heeft moeite met de Ferrari en zag de afgelopen periode zijn teamgenoot diverse keren naar de winst rijden, terwijl hij zelf de criticasters over zich heen kreeg. Rivaal Lewis Hamilton haalt zijn wenkbrauwen op voor de commentaren en zegt zelfs dat hij blij was dat de voormalig wereldkampioen in Singapore won.

Scuderia Ferrari F1 Sebastian Vettel

“Ik maak me eigenlijk zorgen om hem”, reageerde Hamilton tegenover Channel 4. “Ik ken hem erg goed. We zijn een onderdeel van dezelfde generatie en ik weet hoe het is om te wankelen op je benen, mensen die negatief over je praten, mensen die je afschrijven en ook jezelf op die manier voelen binnen een team waar de andere rijder alle energie krijgt.”

“Ik ken de psychologische beroering waar je doorheen gaat als coureur en als atleet. Ik weet dat Seb daar doorheen gegaan is. Zijn teamgenoot is gaan op komen zetten. Ik heb mensen gesproken die zeggen ‘Seb is afgeschreven, het is gebeurd met hem’. Maar nu lijkt het er op dat ze hun geld op een andere rijder hebben ingezet, waar Seb de nummer één coureur was. Nu blijkt al enige tijd dat het allemaal richting Charles gaat en dat ze hun toekomst rond hem bouwen. Ik denk dat je de zaken in de komende jaren gaat zien ontwikkelen of dat ze je gaan laten zien dat dit het geval is.”

De wereldkampioen was blij dat hij in Singapore de Duitser zag winnen. “Maar ik zou de impact van de coureur nooit onderschatten”, zegt de Brit over Vettel. “Die auto is in de jaren ontwikkeld en heeft niets van doen met Charles. Het is allemaal Seb’s werk met het team. Dus om hem die overwinning te zien pakken, ondank dat ik de race niet won, had ik nog steeds een echt goed gevoel, omdat er iets goeds naar iemand kwam die eigenlijk een bescheiden persoon is en een super toegewijd individu en niet afgeschreven is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS