Formule 1

Lewis Hamilton snelste in VT1 op Interlagos, Max Verstappen met bandenprobleem op P4 + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 november 2017 14:15

SAO PAULO - Lewis Hamilton heeft in Brazilië de snelste tijd genoteerd tijdens de eerste vrije training als voorbereiding op de Grand Prix van zondag. Met een tijd van 1.09,202 was hij de snelste van iedereen. De tweede tijd was voor Valtteri Bottas. Sebastian Vettel moest genoegen nemen met P3. Max Verstappen kwam tot de vierde tijd.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Verstappen opende de training met een tijd van 1.12,353 op het zonnige Circuit Interlagos, waar het merendeel van de coureurs nog een redelijk lange tijd in hun pitbox verbleef. Valtteri Bottas snoepte na tien minuten twee seconden af, terwijl Brandon Hartley in zijn Toro Rosso een virtual-safety-car-situatie veroorzaakte vanwege een geplofte motor. Na enige minuten werd de sessie hervat en bevonden zich meer coureurs op de baan. Vettel ging over het gras en kon zonder enige schade zijn weg vervolgen. Hamilton tekende voor de snelste tijd van dat moment, een 1,09.672.

Na een halfuur hadden Magnus Ericsson, Fernando Alonso en George Russell van Force India nog geen tijd neergezet. Net als Hartley overigens, die eerder uitviel. Verstappen was inmiddels gezakt naar de achtste tijd. Hij reed een nagenoeg zelfde tijd als teamgenoot Daniel Ricciardo die 0,037 seconden sneller was dan de Nederlander op dat moment. Felipe Massa en Stoffel Vandoorne sprongen er direct bovenuit met een respectievelijke P3 en P5.

Formule 1 2017 Red Bull Racing


Halverwege de vrije training zette Ericsson dan eindelijk een tijd neer. Hij kwam tot 1.13,130 voor teamgenoot Charles Leclerc. De Mercedes-bolides wisselden op dat moment stuivertje. Massa stond nog steeds op P3, terwijl Vettel op de vierde positie de Red Bulls achter zich had. Fernando Alonso voltooide op dat moment de ronde in de achtst snelste tijd, 1,274 seconden van snelste man Hamilton.

De Brit van Mercedes was niet bepaald blij met een actie van Nico Hülkenberg, die de Brit met zijn Renault van de baan drong. Hamilton, die de actie gevaarlijk vond, had misschien ook kunnen remmen. Terwijl de klok het laatste halfuur aangaf in Brazilië sloeg Verstappen terug en zette de RB13 op P4 met de Mercedessen van Hamilton en Bottas en de Ferrari van Vettel voor zich.

De trainingssessie verliep over het algemeen rustig zonder significante incidenten. Bij een aantal coureurs, onder wie Max Verstappen, was de grip een issue. Hij gaf dit tegen het einde van de sessie aan via de boordradio.

Formula 1 Brasil results VT1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS