Formule 1

Lewis Hamilton sneert naar Verstappen: "Leclerc is een verstandige coureur, totaal anders dan wat ik vorig jaar meemaakte"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juli 2022 05:02 • Print artikel

Lewis Hamilton geeft Max Verstappen een steek onder water na de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Tijdens de race vocht de Brit met Charles Leclerc om het resterende plekje op het podium. Hamilton won uiteindelijk dit duel, volgens de zevenvoudig wereldkampioen komt dit doordat de Ferrari-coureur op een respectvolle manier racet.

Lewis Hamilton

Vorig jaar ging het in de eerste ronde van de Britse GP compleet fout toen Lewis Hamilton en Max Verstappen bij Copse aankwamen. De twee kemphanen kwamen met elkaar in aanrakingen en Verstappen vloog met hoge snelheid van de baan af. Dit jaar duelleerde Hamilton in dezelfde bocht met Charles Leclerc, en dat ging wel goed.

Hamilton heeft dan ook geen slecht woord over voor de Ferrari coureur en prijst hem zelfs, in zijn uitspraken deelt hij een flinke sneer uit in de richting van Max Verstappen: "Charles heeft het fantastisch gedaan. Wat een gevecht. Hij is een verstandige coureur. Totaal anders dan wat ik vorig jaar meemaakte. Met z'n tweeën door Copse bijvoorbeeld. Echt geweldig", zei hij tegenover Sky Sports F1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS