Formule 1

Lewis Hamilton prijst eigen team. “Ze blijven maar gaan en klagen nooit”

Uitgegeven door Bart • 5 augustus 2018 16:18 • Print artikel

Mercedes en Ferrari gaan na de zomerbreak uitmaken wie er wereldkampioen gaat worden. De Italiaanse renstal is de Duitse concurrent in pure snelheid voorbijgestreefd, maar toch gaat Lewis Hamilton aan de leiding in de WK-stand. De Brit geeft toe dat Ferrari de zaken beter voor elkaar heeft. “Zeker in de kwalificatie heeft Ferrari stappen gemaakt”, zegt Hamilton op F1i.com. “We weten maar al te goed dat we zwaar aan de bak moeten om deze strijd te gaan winnen.”

Lewis Hamilton


Hamilton zegt zwaar onder de indruk te zijn van zijn team Mercedes. “Ze zijn echt ‘crazy’ en dat is ook een mooie aan dit team. Ze blijven maar gaan en klagen nooit. Ze willen continu beter worden. Als we op zaterdag of zondag een probleem zien, staat het direct in de planning en wordt het de week erna opgelost. Zo slim zijn de mensen in onze fabriek. Dat fascineert me enorm.”

Hamilton en Sebastian Vettel zijn beide op jacht naar hun vijfde wereldtitel en kunnen Juan Manuel Fangio evenaren. De voorsprong van de Brit op de Duitser bedraagt nu 24 punten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS