Formule 1

Lewis Hamilton pakt zijn 100ste overwinning op het circuit van Sochi: "De 100ste overwinning heeft..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 26 september 2021 16:01 • Print artikel

SOTSJI - Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Rusland op zijn naam gezet. Voor Hamilton was dit zijn 100ste Grand Prix-overwinning in de Formule 1. Makkelijk was het niet, vooral niet met de regen aan het einde van de race. De Mercedes-coureur werd bij het podiuminterview nog gefeliciteerd door Lando Norris. Hamilton gaf toen eerlijk toe dat zonder de regen hij Norris misschien niet had kunnen pakken en hij dus niet zijn 100ste overwinning had kunnen opeisen.

Lewis Hamilton

"Ik wil eerst alle fans bedanken. Ze waren weer echt enthousiast ondanks de slechte omstandigheden", was het eerste wat Lewis Hamilton liet weten aan Damon Hill. "De 100ste overwinning heeft een lange tijd op zich laten wachten. Soms vroeg ik me wel af of die ooit wel zou komen, maar gelukkig is het nu zo ver. Lando Norris heeft het echt geweldig gedaan. Het is echt fantastisch om te zien dat McLaren het zo goed doet."

"Ik ben mijn team echt heel erg dankbaar. Ze maakten de juiste call om me naar binnen te halen. Zelf was ik daar niet zo zeker van, want ik wilde geen tijd verliezen op Norris. Gisteren was ik niet blij met hoe ik het had gedaan, maar vandaag voel ik me super. Verder was de race erg moeilijk. Ik wilde in het begin uit de problemen blijven en daarbij verloor ik veel tijd. Gelukkig voor ons kwam de regen en konden we de overwinning pakken. Max Verstappen heeft het ook geweldig gedaan. Hij kwam van achter aan en staat nu naast me."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS