Formule 1

Lewis Hamilton pakt Grand Prix #1000 bij de start: "We wisten niet waar we stonden ten opzichte van Ferrari"

Uitgegeven door Bart • 14 april 2019 11:03 • Print artikel

Lewis Hamilton gaf kort na zijn 75e overwinning in de Formule 1 aan dat de start cruciaal was in de strijd om de zege in China. De Brit was beter weg dan teamgenoot Valtteri Bottas en reed vervolgens onbedreigd naar de eerste plaats. "Het is geweldig om een 1-2 te behalen tijdens de 1000e Grand Prix", zei Hamilton in gesprek met Martin Brundle na de finish. "Ik heb het verschil gemaakt bij de start, de rest is geschiedenis."

Hamilton Bottas


Ondanks de derde 1-2 op rij voor Mercedes, omschreef Hamilton het weekend in China niet als perfect. "Maar dit is wel een fantastisch resultaat voor het team. Iedereen heeft zo hard gewerkt. We wisten niet waar we stonden ten opzichte van Ferrari. Zij waren zo snel tijdens de vorige race in Bahrein. Maar we hebben onze rug gerecht en Valtteri heeft ook een geweldig weekend gereden."

Hamilton weet dat er nog veel werk te verzetten is. "Onze strategisten hebben hun waarden bewezen in de eerste drie races. Dat moeten we vasthouden. Het zit nog steeds heel dicht bij elkaar en we weten absoluut niet hoe de verhoudingen tijdens de volgende race zullen zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS