Formule 1

Lewis Hamilton over zijn bekritiseerde doel om veganist te zijn: "Het is me gelukt, mijn gezondheid is alleen maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 17 maart 2020 21:01

Lewis Hamilton, die in 2018 overschakelde op een plantaardig dieet, zegt dat mensen hun eigen onderzoek moeten doen, want het is 'absoluut onzin' dat het gebrek aan vlees hem spierkracht kost. Vorig jaar sprak Hamilton voor het eerst over zijn beslissing om een veganistische levensstijl te omarmen. De Mercedes-coureur drong er bij anderen op aan zijn pad te volgen en pleitte ervoor dat dit een manier is om de planeet te redden. Niet iedereen heeft hem hierover toegejuicht. De Brit werd door Fernando Alonso als hypocriet bestempeld, terwijl fans hem ook probeerden te overtuigen vanwege de energieverslindende prestaties van de Formule 1. Hamilton wuifde het allemaal terzijde en bewees dat het ruilen naar een plantaardig dieet op geen enkele manier zijn fysieke gezondheid had beïnvloed, terwijl hij streed om zijn zesde wereldtitel.

Lewis Hamilton F1 wereldkampioen veganist

Motivatie
Hij sprak met de media in Melbourne voorafgaand aan de annulering van de Australische GP en verdedigde opnieuw zijn keuzes. "Ik denk dat mijn gezondheid de afgelopen jaren alleen maar beter en beter is geworden nu ik op het plantaardige dieet ben overgegaan", vertelde Hamilton aan The Express. "Het is niet het gemakkelijkste om meteen naar op over te stappen, je leert constant bij over het voedsel en ontdekt steeds meer andere vormen van voedsel. Het zijn dingen die je voorheen waarschijnlijk nooit zou doen, nee, dingen die ik nooit eerder zou hebben gegeten, om je wat variatie te krijgen. Ik concentreerde me op het hebben van consistente, stevige maaltijden. Ik had een chef-kok in de winter, dus dat was de reden waarom het voor mij een betere periode was om mijn doel te realiseren. Maar ik voel dat een groot deel van mijn motivatie om die kant op te gaan, vanwege het klimaat en voor de dieren is."

The Game Changers
"Het is een beetje moeilijk om hier zo te zitten, omdat ik weet dat we dat niet allemaal doen ... weet je, veganist, niet iedereen gaat er mee door, maar ik doe het wel, ik heb zeker de voordelen qua gezondheid zowel als fysiek ervan ervaren. Ik weet dat mensen denken dat je minder spieren krijgt, ze verliest, als je je proteïne niet krijgt, maar dat is absoluut onzin. U hoeft alleen maar wat online te lezen. Het is me gelukt om mijn doel hierin te bereiken. Ik heb meer spieren en ik kan meer gewicht tillen dan ooit tevoren en ik heb nog nooit zo ver kunnen rennen. Je hebt het ook in andere sporten gezien, andere sporters en vrouwen over de hele wereld proberen deze dingen. Serena Williams heeft eraan gewerkt, Novak Djokovic, je hebt een heleboel mensen die het doen. Ik denk dat het een positieve en belangrijke manier is om er allemaal oor te gaan. Ik denk dat er veel gebieden zijn die moeten worden verbeterd. Niet alleen op het gebied van voedsel, maar er zijn veel dingen die we allemaal nodig hebben om op een betere manier vooruit te komen, maar wel stap voor stap!" Vorig jaar verscheen Hamilton in een documentaire genaamd ‘The Game Changers’, waarin ook Novak Djokovic en Arnold Schwarzenegger te zien waren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS