Formule 1

Lewis Hamilton over spanningen en respect richting Sebastian Vettel en Max Verstappen

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2019 04:03 • Print artikel

Lewis Hamilton pakte in de Grand Prix van Amerika zijn zesde wereldtitel in de Formule 1. Dat ging niet zonder slag of stoot. Toch werd de Brit ook dit jaar weer vrij gemakkelijk kampioen. Van zijn teamgenoot Valtteri Bottas heeft hij weinig tegenstand, en uit de hoek van Ferrari kwam even een opleving met Vettel en Leclerc. Wat betreft Red Bull zit Max Verstappen geregeld in zijn vaarwater.

F1 Grand Prix of the USA

De twee kregen verbaal zelfs woorden na de Grand Prix van Mexico. Tijdens de persconferentie na de race reageerde de F1-wereldkampioen dat de Red Bull-coureur hem getorpedeerd had en de Nederlander zei daarop dat hij ‘in het hoofd’ van de Mercedes-coureur zit. Op de grid legde het tweetal de ‘fittie’ bij. “Laten we begraven wat er tussen ons is, omdat het gewoon nep is, het is niets. Wat het ook is, laten we er afstand van nemen", reageerde Hamilton tegenover Channel 4. "Max is een kampioen van de toekomst en ik geniet van het racen met hem.”

Wat betreft Ferrari-rivaal Sebastian Vettel zegt de Brit dat er zo nu en dan spanningen zijn, maar dat er groot respect voor elkaar is. “Ik en Seb hebben een groot respect voor elkaar en ik denk dat dit in de loop der tijd gegroeid is”, aldus Hamilton. “We hebben beiden voor in het veld van de sport gezeten en beiden weten we hoe moeilijk het individueel voor ons is wat we doen. Seb doet de dingen op zijn manier, ik doe dat op mijn manier en we respecteren er elkaar. We beoordelen elkaar niet en ik denk dat deze zware gevechten die we vorig jaar samen hebben gehad ons wat betreft respect dichter bij elkaar hebben gebracht. Het betekent veel om respect van andere coureurs te hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS