Formule 1

Lewis Hamilton neemt schuld van kwalificatieworsteling op zich

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 november 2019 15:09

AUSTIN - Lewis Hamiltons racestart tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zal verre van ideaal zijn. De Mercedes-coureur begint op de vijfde plaats na een teleurstellende kwalificatie, waar teamgenoot Valtteri Bottas de poleposition veroverde met een ronderecord op het Circuit of the Americas.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix Verenigde Staten

Dat hij zo laag finishte tijdens de kwalificatie had alles met hemzelf te maken, bekende hij. "Het had niets te maken met de auto, het was alleen aan mij te wijten", zei Hamilton na de kwalificatie. "Ik heb gewoon niet de goede ronden eruit gehaald. De auto gaf de mogelijkheid om op de eerste rij te staan. Ik heb het vandaag gewoon niet gedaan. Ik zal het in de race proberen recht te zetten."

Hamilton noemde de Grand Prix van de Verenigde Staten eerder al 'goed jachtterrein' op basis van zijn succes in het verleden. Hij won er in 2015 het seizoenskampioenschap met een overwinning. Dat was de laatste keer dat hij een titel won met een overwinning. Zijn kampioenschappen van 2017 en 2018 werden behaald in Mexico City, ondanks het feit dat hij enkele van zijn slechtste wedstrijden van die seizoenen reed. Hij eindigde er ook niet op het podium van de race.

Na vorige week in Mexico-Stad te hebben gewonnen, zei Hamilton dat hij dit jaar graag de titel met een overwinning zou willen behalen. De baan in Texas leek de ideale plek om dat te doen, gezien Hamiltons prestaties daar, maar nu probeert hij een trend te keren: nog nooit heeft een coureur op het Circuit of the Americas gewonnen die niet op de eerste rij begon.