Formule 1

Lewis Hamilton na noodlottig ongeluk Anthoine Hubert: "De risico's van motorsport worden niet genoeg gewaardeerd"

Uitgegeven door Jessica Ratering • 1 september 2019 07:04

Lewis Hamilton heeft zijn eer betuigd aan de overleden Anthoine Hubert en gelooft dat de risico’s die coureurs nemen niet genoeg gewaardeerd worden. Hubert was betrokken bij een crash met Juan Manuel Correa tijdens de Formule 2 Feature race dit weekend op het circuit van Spa en overleed aan de gevolgen. Hamilton geeft aan dat Hubert voor hem een held is. “In god rust jouw ziel,” schreef Hamilton op zijn social media. “Mijn gebeden en gedachten zijn bij jou en jouw familie vandaag.”

Anhtoine Hubert crash Spa Francorchamps FIA F2 RIP

“Als iemand van jullie kijkt en geniet van deze sport en maar voor een seconde denkt dat wat wij doen veilig is, dan heeft diegene het helemaal mis. Alle coureurs zette hun leven op het spel wanneer zij gaan racen. Mensen moeten dit meer waarderen op een serieuze manier, want het wordt niet genoeg gewaardeerd. Noch door de fans noch door de mensen die werken in de sport.”

“Anthoine is een held wat mij betreft voor het nemen van het risico om zijn dromen achterna te gaan. Ik ben erg bedroefd omdat dit is gebeurd. Rust in vrede brother.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS