Formule 1

Lewis Hamilton: Mercedes 'open-minded' benadering loont in de kwalificatie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2018 16:21 • Print artikel

MONTMELO - Met zijn poleposition voor de Grand Prix van Spanje brak Lewis Hamilton zaterdag de reeks van drie opeenvolgende polepositions van Sebastian Vettel. Volgens de Brit kwam dat door een ruimdenkende benadering van het oplossen van problemen bij zijn team Mercedes.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix Spanje


Hamilton reed voor het eerst sinds de Grand Prix van Australië naar de poleposition. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas werd tweede op 0.040 seconde. "Het team heeft hard gewerkt. Daarom veel dank aan iedereen in de fabriek", zei hij. "We hebben echt geprobeerd om de auto te blijven begrijpen en de problemen ermee open-minded te benaderen. Het is gemakkelijk voor ons om vast te komen te zitten in onze aanpak. Dat we die hebben losgelaten en onszelf open-minded hebben getoond, is wat nodig is om een winnend team te zijn."

"Het was een zeer competitieve kwalificatie. Je kon het hele weekend zien dat Ferrari niet het achterste van zijn tong liet zien omdat ze wisten dat ze een snelle auto hadden. We moesten alles op alles zetten om dit resultaat te krijgen. Dat we dan in de kwalificatie eerste en tweede worden, is fantastisch voor het team."

"Iedereen zal heel, heel blij zijn. Omdat Valtteri uitzonderlijk goed heeft gereden, zouden zij hem de vliegende Fin moeten noemen. We hebben nog veel werk te doen voor morgen, want het wordt een zware race, maar dit is zeker een goede manier om het weekend te beginnen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS