Formule 1

Lewis Hamilton: "Mercedes heeft een update nodig om Ferrari te kunnen bijhouden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2019 10:31 • Print artikel

SINGAPORE - Ferrari's rivalen zijn verrast door het tempo van het Italiaanse team in Singapore. Charles Leclerc veroverde zaterdag, tegen alle verwachtingen in, zijn derde poleposition op rij namens de Italiaanse renstal uit Maranello. Dat verraste onder andere Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix


"Dit zou niet echt hun baan moeten zijn" zei Hamilton tegenover de Duitse zender RTL. "Op hoge downforce-circuits als Monaco en Boedapest zijn ze normaal gesproken niet zo snel."

Leclerc zelf keek ook op van zijn prestatie in de Aziatische stadstaat. "Ik ben zeer verrast", zei hij. "Het bewijst alleen maar hoe goed de mensen in de fabriek hun werk hebben gedaan.

Ferrari was in Singapore aangekomen met zichtbare updates, waaronder een Alfa Romeo-achtige neus. "Ze hebben hier een upgrade gebracht en het lijkt te hebben gewerkt", zei Hamilton. "We hebben al een tijdje geen echte upgrade gehad, dus misschien dat het ons dan een beetje zal helpen."

Dr. Helmut Marko van Red Bull: "Misschien zijn we een stapje achterop in de wapenwedloop." Maar hij zei ook aan dagblad Kleine Zeitung: "Ik ben verrast door Ferrari in de kwalificatie, maar ik denk dat ze een speciale (motor)modus hebben die ze niet hebben in de race."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS